Відомий український блогер, журналіст і політичний оглядач Юрій Романенко зустрівся з одним з авторів альтернативної податкової реформи - Данилом Моніним. Монін в розмові з Романенко розповів про те, що відбувалося у 2019 році з економікою України і що буде у 2020 році.

Данило Монін - фахівець з макроекономіки, як уточнив Романенко, а також з податків та держфінансів, як додав сам Монін.

За словами Моніна ситуація в українській економіці: "Помірно-оптимістична".

Монін говорить про зниження курсу долара на початку осені 2019 року: "Те, що зміцнювався і зміцнюється курс - це в якійсь мірі позитивний момент, тому що, якщо ми говоримо про глобальні процеси, то у нас економіка як така і громадяни отримують більше доларової зарплати. Відповідно, вони можуть купити більше".

"Заробітчани все більше і більше грошей відправляють - це не завжди добре для української економіки, що ми заробляємо десь там і відправляємо гроші сюди, але з іншого боку громадяни знаходять себе якимось чином і дають додаткові ресурси сюди вкачувати", - зазначив Монін.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Монін заявив, що попри деякі проблеми в українській економіці: "Я оптимістично дивлюся, тому що бюджет, припустимо, за 9 місяців, він досі профіцитний. Тобто, він піде в дефіцит в кінці року, але державі нічого не варто довипустити облігації держпозики і покрити проблеми з платіжним балансом".

"Одна велика проблема в економіці - населення не несе гроші в банки, бізнес не несе гроші в банки взагалі. Приплив капіталу, депозитів у банківську систему складає всього лише за рік 40 млрд гривень, це мізер, це 1% ВВП", - пояснив Монін нюанс, який зараз відбувається в українській економіці.

"Якщо ми самі не покажемо як країна, що наші громадяни готові інвестувати в нашу економіку, а це виникне швидше за все, тільки після зміни податкової політики і взагалі відношення до економічних процесів у державі. Якщо іноземці будуть дивитися, якщо наші не інвестують - то навіщо нам інвестувати, тому зараз позитивне очікування начебто є", - висловив Монін свою думку про інвестиції в Україні.

Більш детально оцінку економічної ситуації в Україні від Данила Моніна у розмові з Юрієм Романенком можна почути у відповідному відео:

Нагадаємо, раніше Романенко в новому інтерв'ю розкрив всю правду про ФОПи: "Комусь треба продавати касові апарати".

Також Знай.uа писав, що Романенко викрив зворотній бік відставки Ірини Луценко: до чого тут Гонтарева і недоторканність, відео.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Романенко прокоментував "бійку" Богдана і Баканова: "З самого початку...".