У мережі з'явилася інформація, що глава української держави Володимир Зеленський незаконно надав керівника Офісу президента Андрію Богдану державну охорону і спецномери прикриття на його особисте авто.

Про це стало відомо завдяки матеріалу видання Bihus.info.

У новому розслідуванні журналісти дізналися, що посада керівника ОП не входить в перелік чиновників з держохороною, між тим Зеленський указом від 26 червня надав Богдану охорону, яка оплачується з державного бюджету.

Андрій Богдан, фото: Bihus.Info
Андрій Богдан, фото: Bihus.Info

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Також відомо, що так звані номери прикриття Андрій Богдан використовує на своєму особистому автомобілі Tesla. Це та сама Tesla, за кермом якої Володимир Зеленський періодично записує звернення. Варто відзначити той факт, що згідно з українським законодавством, працівники Управління держохорони забезпечують захист президента, керівництва ВР і Кабміну, голів Верховного і Конституційного судів, генпрокурора та міністра закордонних справ. В окремих випадках охорону можуть отримати й інші представники влади. Між тим, співробітники Офісу президента не можуть користуватися послугами держохорони, оскільки відомство не є держорганом, а Богдан не є держслужбовцем.

З'ясувалося, що Володимир Зеленський і Андрій Богдан відмовилися коментувати ситуацію. Цікавий той факт, що після запитання журналістів Богдан демонстративно зняв спецномери прикриття зі своєю Tesla.

Нагадаємо, кияни "переплутали" Зеленського з Порошенком.

Як повідомляв Знай.uа Тимошенко приголомшила заявою про "своїх людей" в команді Зеленського: "Ми готові...".

Знай.uа писав, Богдан дозволив собі зайве, українці не пробачать: "Це пряме порушення закону".