Президент України Володимир Зеленський розповів, що на саміті нормандської четвірки стануть пріоритетними теми про терміни припинення військового конфлікту на Донбасі, а також деоккупация непідконтрольних територій та обмін утримуваних осіб.

Про це президент повідомив на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Чехії Андрієм Бабишем.

"Перша — треба домовлятися про повернення наших територій, про повернення і деокупації Донбасу з більш-менш чіткими термінами. Друга — коли ми говоримо про обмін всіх на всіх, повернення наших полонених, ми тут хочемо більш чіткої конкретики. Ми хочемо всіх наших людей повернути додому", - уточнив Зеленський.

Зустріч Володимира Зеленського з Прем’єром Чехії, фото: Сайт Президента
Зустріч Володимира Зеленського з Прем’єром Чехії, фото: Сайт Президента

Президент зазначив, що це є серйозними питаннями безпеки та гуманітарної частини. Також він підкреслив, що необхідно проводити вибори на Донбасі, однак вони стануть можливими тільки після того, як на територіях не залишиться незаконних збройних формувань.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Нагадаємо, Зеленський зустрінеться з Путіним віч-на-віч.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський пояснив, чому вийшов непобритым до президента Чехії.

Також Знай. ua писав, що Володимир Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Чехії.