Україна недоотримала понад $35 млн з $400 млн, які США виділила на військову допомогу. Про це пише видання Los Angeles Times, посилаючись на документ про витрати Пентагону.

Наголошується, що на ці кошти повинні були придбати гранатомети, засоби зв'язку. Також потрібно було оснастити бойові кораблі ВМС України.

Прес-секретар оборонного відомства США підполковник Карла Глісон повідомила, що Україні ще потрібно перевести майже $36 млн. При цьому чиновник не пояснила, чому кошти не були передані Україні.

Дональд Трамп, РБК
Дональд Трамп, РБК

Глісон пообіцяла, що "в наступні кілька тижнів" Україна отримає кошти.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Згідно з інформацією, члени Конгресу США від Демократичної партії закликають Пентагон відповісти, чому гроші не дійшли до України, хоча фінансовий рік у США завершився ще 30 вересня.

Демократи надіслали лист міністру оборони США Марку Есперу, підкресливши важливість військової допомоги Україні.

"Якнайшвидша передача Україні критично важливої допомоги, яку Конгрес спеціально виділив для підвищення безпеки, важлива, щоб підтвердити нашу прихильність Україні після хаотичного, недисциплінованого підходу адміністрації до нашого важливого партнера", - йдеться в листі конгресменів.

Нагадаємо, що після зустрічі Зеленського з Трампом у Білому домі стурбовані тиском на Україну.

Як повідомляв портал Знай.uа, Трамп підколов експрезидента США Барака Обаму за розміри допомоги Україні.

Також портал Знай.uа писав, що в конгресі США запропонували нові санкції проти Росії.