Голова Офісу президента Андрій Богдан три рази займав державні посади, але продовжував адвокатську діяльність, а це суперечить закону.

Виявилося, що за часів президента Віктора Ющенка Андрій Богдан понад рік був заступником міністра юстиції Миколи Онищука та помічником народного депутата Андрія Портнова. Водночас він керував адвокатським об'єднанням і був чинним адвокатом. Згідно із законами про боротьбу з корупцією, про адвокатської діяльності та державну службу така ситуація є протизаконною.

Андрій Богдан, фото: censor.net.ua
Андрій Богдан, фото: censor.net.ua

Таке ж порушення було замічене за нинішнім головою ОП при президенті Леоніді Кучмі, коли Богдан обіймав посаду помічника судді Київського апеляційного господарського суду. Адвокатську діяльність він не припиняв і тоді, попри те, що помічнику судді було прямо заборонено працювати адвокатом.

Також відомо, що у часи президентства Віктора Януковича Андрій Богдан був призначений на посаду урядового уповноваженого по боротьбі з корупцією. Президент України Володимир Зеленський прокоментував ситуацію, поклавши всю вину на владу за те, що вона недогледіла цих порушень.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Андрій Богдан, фото: РБК
Андрій Богдан, фото: РБК

"Значить, щось було неправильно. Куди дивилася влада? А що тут оцінювати? Ви самі знаєте, як в Україні люди живуть", – зазначив він. Андрій Богдан

Раніше повідомлялося, що Богдана запідозрили в незаконному користуванні послугами державної охорони та отримання автомобільних номерів для прикриття.

Нагадаємо, раніше Разумков зізнався про конфлікт із Богданом

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські чиновники знову попалися на гачок пранкера Джокера

Також "Знай.ua" писав, що охорона Зеленського взяла Богдана під особистий контроль