Прем'єр Олексій Гончарук нещодавно злітав до Лондона, щоб підписати чергову кредитну угоду. І все б нічого, якби цей переліт не коштував українському бюджету в мільйон. Глава українського Кабміну по кредит вирушив на літаку преміум-класу, який дістався від експрезидента Януковича.

Пресслужба Гончарука за результатами візиту у Лондон повідомила, що прем'єр підписав "документи" на загальну суму у 900 млн євро. Проте, як зазначає Obozrevatel, у релізі не вказано, що ці кошти являють собою кредит і в результаті Україна отримала ще більше боргового навантаження, яке вже досягло історичного максимуму.

Олексій Гончарук, фото: Instagram
Олексій Гончарук, фото: Instagram

Повідомляється, що у разі польоту рейсовим бортом, поїздка Гончарука обійшлася б українцям лише у 4,1 тис. грн, а в бізнес-класі - 17,6 тис. грн за два квитки, якщо придбати їх завчасно. Проте, глава уряду обрав Airbus А319CJ, яким свого часу користувався Віктор Янукович. Секретаріат Кабінету міністрів заплатив державіакомпанії "Україна" більш ніж мільйон гривень — відповідний документ є у розпорядженні. Відомо, що у шикарному і дорогому Airbus А319CJ є кабінет, спальне місце, особистий санвузол.

Варто зауважити, що ні умов отримання кредиту, ні ставок, під які Україна взяла гроші, Кабінет міністрів не оголосив. Грошей ще немає, але державний мільйон лише на політ уже витратили.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Airbus А319CJ, фото: obozrevatel.com
Airbus А319CJ, фото: obozrevatel.com

Водночас глави інших європейських держав не гребують літати рейсовими бортами. Наприклад, президент Литви Даля Грібаускайте прилітала в Україну на звичайному рейсовому літаку. А в деяких європейських країнах взагалі немає урядових літаків, оскільки утримувати власний флот і тим більше літати на ньому вважається марною витратою грошей. У минулому році віп-польоти чиновників коштували бюджету України 88,4 млн грн.

Президент Литви Даля Грібаускайте, фото: Facebook
Президент Литви Даля Грібаускайте, фото: Facebook

Нагадаємо, раніше львівські слуги народу звинуватили Гончарука у державній зраді

Як повідомляв портал "Знай.ua", Україна припинить співпрацю з МВФ, що буде із траншами

Також "Знай.ua" писав, що в Україні подорожчає газ, яких тарифів чекати у платіжках з нового року