У понеділок, 25 листопада, президент Володимир Зеленський записав відеозвернення, в якому відкрито і докладно відповів на хвилюючі українців питання. Знай.uа зібрав для читачів головні тези і цитати глави держави.

Зеленський про "нормандську" зустріч

"Отримали дату "нормандської" зустрічі, дотиснули, молодці. Це було дуже важливо, розблокувати цю можливість говорити про повернення наших територій і наших людей, відновлення нашого українського суверенітету і територіальної цілісності", - сказав він.

Зеленський додав, що влада вже готується до зустрічі з іншими лідерами "четвірки".

Скріншот з відео Зеленського
Скріншот з відео Зеленського

"Чесно кажучи, готові, але треба ще трохи попрацювати", - зазначив президент.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Зеленський про виключення зі "Слуги народу" Іванісова

"Третього депутата, за кількістю я маю на увазі, виключили з партії "Слуга народу", і ми цим пишаємося, бо у нас триває очищення... ми набрали людей з народу, звичайних людей", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що якщо в людей з партії влада знаходитиме кримінальне минуле, або вони будуть пов'язані з "договорняками", будуть їх виключати.

"Тому що у нас монобільшість, найголовніше, це не кількість депутатів, хоча це теж дуже важливо, головне, щоб це були порядні, чесні, професійні люди", - резюмував він.

Володимир Зеленський, фото: Олександр Сенько
Володимир Зеленський, фото: Олександр Сенько

Зеленський про реформу МОЗ

"Зараз ми поставили завдання, щоб МОЗ підготував велику кількість у різних містах і містечках пунктів швидкої допомоги. Це треба почати будівництво вже навесні. Ми вже до кінця цього року купуємо 500 "швидких". А завдання на наступний рік — щоб не було ні однієї "швидкої", якій понад 6 років", - розповів Зеленський.

Глава держави також назвав відкриття нових пунктів швидкої допомоги одним із пріоритетів на наступний рік.

Зеленський про опалювальному сезоні

"Ще одна перемога: ми дійсно готові до зими. Незважаючи на все те, що говорили скептики. У нас рекордні за багато років запаси газу в газових сховищах, у нас достатньо вугілля. Все, в принципі, непогано", - сказав президент.

Володимир Зеленський, president.gov.ua
Володимир Зеленський, president.gov.ua

Зеленський про бюджет-2020

"Ми прийняли бюджет на 2020 рік. Прийняли його дуже швидко... нашою монобільшістю. І це дуже важливо: вперше за 28 років: не місяці, а просто за кілька днів підготувалися і взяли його без всяких "хотєлок", без всяких "посад"... тому що дуже швидко ми можемо працювати в нашій Верховній Раді, коли у нас монобільшість. Я вітаю нашу команду!" - зауважив Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський знову поговорив з Путіним по телефону.

Як повідомляв портал Знай.uа Зеленський розпустить Кабмін Гончарука в найближчі місяці.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський зробив гучну заяву про ґвалтівника Иванісова.