До Ради внесли законопроект, здатний відновити конституційне право громадян, які мешкають на тимчасово окупованих територіях на пенсійне забезпечення.

Більша частина зареєстрованих на підконтрольних територіях пенсіонерів не можуть отримати чесно зароблені гроші. У Раді, про це сказав голова Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій в Донецькій, Луганській областях та АР Крим, Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубинець.

Пенсіонери, фото: report.if.ua
Пенсіонери, фото: report.if.ua

"Під час виїзного засідання Комітету з питань прав людини у Донецькій і Луганській областях центральною темою обговорення була виплата пенсій. Ситуація, коли більше половини зареєстрованих на підконтрольних територіях пенсіонерів не можуть отримати чесно зароблену пенсію, – ненормальна", - заявив Лубинець.

Українські пенсіонери, фото: REUTERS
Українські пенсіонери, фото: REUTERS

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами голови Комітету, законопроект № 2083-д покращить соціальне становище людей на тимчасово окупованих територіях. Українці зможуть без проблем сплачувати страхові внески, отримають заборговані пенсії без строку давності (поки діє ліміт - 3 роки) та низку інших зароблених людьми пільг та можливостей.

Також Лубинець зазначив, що це нормальна практика всіх цивілізованих країн. Адже громадян не можуть дискримінувати лише за те, що вони потрапили в епіцентр конфлікту і стали його жертвами.

Нагадаємо, раніше українцям пояснили, що потрібно для оформлення земельної ділянки.

Як повідомляв портал "Знай.ua", євробляхери влаштували масовий флешмоб за доступне розмитнення.