Медична реформа виходить на новий етап. Уряд проголосував за ключові рішення щодо наступного етапу трансформації системи охорони здоров’я.

Про це розповіла міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька. На своїй сторінці у Facebook очільниця МОЗ пояснила, що дозволять зробити прийняті рішення.

За її словами, ключові рішення, зокрема, дозволять запустити з 1 квітня реформу фінансування охорони здоров’я, продовжити фінансування з держбюджету медичних послуг для надання первинної медичної допомоги, сформувати типові договори між НСЗУ та закладами охорони здоров’я, які будуть мати пакети медичних послуг для людей та вимоги для медичних закладів, які вони повинні виконати, щоб отримувати кошти з національного бюджету.

Зоряна Скалецька також повідомила, що в четвер, 28 листопада презентувала ключові рішення Уряду щодо наступного етапу трансформації системи охорони здоров’я міжнародним партнерам, які надають підтримку цьому напрямку.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

З міжнародними партнерами обговорили вже наявні досягнення, а також виклики і плани на майбутнє. За словами міністра, зміни, які запущені в системі вже і будуть запущені найближчим часом, потребують значної експертної підтримки.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька заявила, що масового закриття лікарень в країні не буде. Однак, Скалецька уточнила, що після переходу на нову модель фінансування та створення госпітальних округів деяким медичним установам доведеться перепрофілюватися.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні стартував новий етап медреформи: безкоштовна спеціалізована допомога та підвищений рівень захисту пацієнтів.

Також Знай.ua писав, Скалецька придумала, як допомогти українцям з трансплантацією органів