Володимир Зеленський, президент України, виставив на продаж квартиру в Ялті, Крим, наявність якої він підтвердив у себе в декларації. Про продаж нерухомості повідомив Володимир Олійник, ексдепутат Верховної Ради.

"Кажуть, у Києві підписали якісь доручення про продаж будинку через третіх осіб. Багато моїх джерел на це вказують, я не виключаю такого варіанту розвитку подій", - розповідає Олійник про продаж квартири.

Володимир Зеленський на  українсько-литовському економічному форумі у Вільнюсі, фото ОП
Володимир Зеленський на українсько-литовському економічному форумі у Вільнюсі, фото ОП

За документами квартира в Ялті оформлена на Олену Зеленську, дружину президента. Площа квартири становить 129,8 м2, згідно з декларацією Зеленського, і знаходиться в закритому ЖК "Імператор" біля Лівадійського палацу. Квартира була куплена через рік після того, як Крим анексувала РФ.

"Він (Зеленський, - ред.) не вірить в те, що Крим буде територією України коли-небудь. Він не вірить, що його президентство дає йому підстави бачити перспективу повернення Криму до складу України. (…) Очевидно, що він продає те, у що не вірить. Продаючи майно, він показує, що всі ідеї про повернення Криму – це брехня", - висловлює свою точку зору Олійник.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Володимир Зеленський, Zik
Володимир Зеленський, Zik

Олійник каже, що продати ялтинську квартиру на території України неможливо в даний момент. Продавати її доведеться за законами Росії, чого Зеленський, зі слів Олійника, не хоче робити. Тому в даний момент квартиру намагаються списати в Києві. Антон Сорвачьов, адвокат, так коментує цю ситуацію:

"Схеми такі існують, але не можна сказати, що вони дуже законні. Наприклад, можна спробувати провернути із залученням офшорних компаній. Тобто не прямо через офшор продавати, а, наприклад, найняти людину, якій заплатить офшорна компанія. (…) Документи все одно залишаються, нерухомість все одно треба реєструвати в будь-якому випадку. У реєстраційну палату повинен бути наданий комплект документів, який ідентифікує продавця та покупця".

Нагадаємо, раніше Зеленський обіцяв: Герус розбив мрії вінничан про "халявну" комуналку.

Також Знай.uа писав, що відомий журналіст відправив "Слугу народу" Зеленського в бан: "Час - абсолютно невблаганний".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що у Зеленського змінюють правила виборів: "Вхід тільки за списком".