У листопаді 2019 року кількість людей, які негативно сприймають дії президента Володимира Зеленського, зросла більш ніж удвічі. Про це свідчать результати дослідження громадської думки, проведеного Фондом "Демініціативи" разом з КМІС.

Найбільшу недовіру в українців викликають впровадження ринку землі та легалізація азартних ігор, повідомляє Обозреватель.

При цьому якщо законопроект по землі прийнятий у першому читанні, то проект закону про легалізацію азартних ігор ще навіть не розглядався у парламенті.

Дослідження показало, що кожен другий опитаний (49,3%) проти легалізації ринку азартних ігор. Що стосується ринку землі, то проти нього 57,9% жителів України.

"Виходячи з цього, не цілком зрозуміло, на що розраховує влада, особливо якщо врахувати, що в серпні 50,5% опитаних вважали, що Україна в цілому йде в правильному напрямку, то в листопаді - 35,9%. За такий короткий термін це дуже велике падіння, і саме азартні ігри і ринок землі зіграли в цьому дуже істотну роль", - вважає голова експертної ради Українського аналітичного центру Борис Кушнірук.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Як наслідок, дії Зеленського, який виступає ініціатором земельної реформи та легалізації азартних ігор, у серпні сприймали негативно 3,5% українців, а тепер - 8,2%.

"Якщо Зеленський не зупинить легалізацію азартних ігор і впровадження ринку землі в тому вигляді, як це було проголосовано в першому читанні, президента чекає катастрофічне падіння рейтингу до кінця цього року, а також все це разом спровокує народні хвилювання. Причому азартні ігри і земля - ​​це дві найпотужніші бомби, які рвонуть в будь-який момент", - вважає Кушнірук.

Також дослідження "Демініціатив" говорить про те, що в серпні лише 24,9% вважали, що відсутність у представників влади досвіду в політиці і держменеджменті є мінусом, тепер таких стало 40,8%.

Як зазначалося раніше, до розробки урядового законопроекту щодо легалізації азартних ігор №2285 залучені люди, інтерес яких може полягати в деструктивній для нацбезпеки України діяльності. Головними лобістами легалізації ринку азартних ігор в Україні експерти і ЗМІ називають дві букмекерські компанії - «Парі-Матч» і «Фаворит».