Європейська Бізнес Асоціація вітає намір президента Володимира Зеленського не допустити ретроспективних змін «зеленого» тарифу. Про це йдеться в повідомленні на сторінці ЕВА у Facebook, зазначає РБК Україна.
«ЕВА вітає позицію Президента щодо недопущення необдуманих кроків ретроспективних змін регулювання підтримки виробників електричної енергії з альтернативних джерел енергії. Сподіваємось, держава і надалі буде сприяти залученню інвестицій в галузь та сприятиме подальшому розвитку альтернативної енергетики України», - зазначається в повідомленні.
В Асоціації наголосили, що вони послідовно виступають проти ретроспективного перегляду «зеленого» тарифу.
Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 27 листопада на українсько-литовському економічному форумі заявив, що ретроспективної зміни «зеленого» тарифу не буде і українська влада не планує робити жодних кроків, які погіршать умови ведення бізнесу в Україні.
Раніше Американська торговельна палата оприлюднила заяву, в якій наголосила, що українська влада має знайти взаємоприйнятне рішення для розв’язання проблем в секторі відновлюваної енергетики та запропонувати всім учасникам ринку та інвесторам рівні умови.