Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет зробив гучний анонс. Так, він розповів, що незабаром в Україні створять сервіс, який допоможе "забути" про необхідність пред'являти паперові квитанції про сплату. Про таке стало відомо з його facebook-сторінки. Дубілет виявив просто парадоксальну ситуацію.

"Ми зараз працюємо над зменшенням кількості звітів, які підприємства подають у Держстат. Знайшли тут смішне явище. Є один звіт, які мають подавати ВУЗи. Це така довжелезна форма, яка може займати до 15 сторінок", - повідомив Дубілет.

Отже, як зазначив Дубілет, щоб подати звіт, треба пройти сім кіл пекла:

1. Співробітник ВУЗу заходить в програму, яка належить Міністерству освіти, і виводить звідти дані.
2. ВРУЧНУ передруковує ці дані в величезну форму Держстату.
3. Відправляє ці дані в Держстат (часто в папері звичайною поштою).
4. Співробітники Держстату отримують ці дані і ВРУЧНУ забивають їх в свою систему.
5. І тут найвеселіше. Держстат передає ці дані знову до Міністерства освіти.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Таким чином, за словами Дубілета, великий масив інформації вивантажується з системи Міністерства освіти, робить велике коло, кілька разів вноситься вручну і надсилається поштою, щоб знову прийти у Міністерство освіти!

"Ось така бюрократія - безглузда і безпощадна", - резюмував він.

Дубілет, фото - Кабмін
Дубілет, фото - Кабмін

За його словами, дозволить вирішувати питання на штиб такого максимально просто і надійно. Підкреслюється, що відповідний сервіс запустять вже протягом 1-3 місяців.

Нагадаємо, раніше Дубілет розсекретив головну небезпеку для нерухомості українців.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Дубілет обурився противниками земельної реформи.

Також "Знай.ua" писав, жодних квитанцій, українців потішили радісною звісткою напередодні Нового року: "Можна з будь-якого..."