Міністр інфраструктури Владислав Криклій прокоментував рішення Уряду про розпорядження Кабінету Міністрів України "Щодо застосування відходів виробництва в дорожньому будівництві".

Згідно з розпорядженням, металургійні шлаки, золи виносу використовуватимуться у дорожніх роботах вже найближчим часом. За словами чиновника, таке рішення дозволить позбавитися залежності від імпорту будівельних матеріалів з РФ.

"Таке рішення Уряду, зокрема, дозволяє позбавитись залежності від імпорту з Російської Федерації будівельних матеріалів, зокрема, бітуму. Це також дозволить економити кошти під час дорожніх робіт, якість при цьому буде належною", - зазначив Криклій.

Владислав Криклій, фото: Уніан
Владислав Криклій, фото: Уніан

Відтепер під час здійснення публічних закупівель робіт з будівництва та послуг з поточного ремонту автомобільних доріг загального користування обов’язково передбачатиметься застосування нецінового критерію "Заходи із захисту довкілля" з питомою його вагою не менше 10%.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"Вже напрацьовано базу нормативно-технічних документів, що враховує як вітчизняний, так і європейський досвід у цьому питанні. Ці норми регламентують вимоги до технологічних процесів та складових дорожнього бетону, головною з яких є застосування виключно високоякісного портландцементу, а також безпосередньо металургійних шлаків", - підкреслив міністр інфраструктури.

Криклій, фото Економічна Правда
Криклій, фото Економічна Правда

Нагадаємо, Зеленський затвердив п'ять сценаріїв для Донбасу перед зустріччю в Нормандському форматі.

Як повідомляв портал Знай.uа, глава МЗС Пристайко розкрив подробиці "Нормандського формату".

Також портал Знай.uа писав, що США заявили про участь у "нормандському форматі" та виправдали Росію.