Американський президент Дональд Трамп запропонував виділити Україні на безпеку та оборону у 2020 році $250 млн. США планують закласти в проект бюджету на 2020 рік відповідну суму на військову допомогу Україні.

Дональд Трамп запевнив, що таку суму він пропонуватиме в проекті бюджету на наступний рік. Зокрема, мова йде про протитанкові комплекси Javelin. Заступник міністра оборони з питань політики Джон Руд підтвердив наміри Трампа: "Ми дійсно чекаємо виділення військової допомоги Україні"

Дональд Трамп, Vanity Fair
Дональд Трамп, Vanity Fair

Водночас Джон Руд спростував чутки про те, що США заборонили ВСУ використовувати летальну зброю і заявив, що американці припускають "подальше надання летальної зброї Україні". Також він зазначив, що дане фінансування повинен затвердити Конгрес.

Раніше Україна направила звернення до США із запитом про збільшення об'ємів продажу протитанкових ракетних комплексів Javelin. Володимир Зеленський у телефонній розмові з президентом США Дональдом Трампом заявив про готовність України купити більшу кількість Javelin.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Володимир Зеленський, фото: Сайт Президента
Володимир Зеленський, фото: Сайт Президента

Нагадаємо, раніше Трамп потрапив у секс-скандал через британського принца

Як повідомляв портал "Знай.ua", Трамп розійшовся: президент США образився на глузливе відео і обізвав Трюдо

Також "Знай.ua" писав, що Трамп став мішенню для жартів: як Трюдо, Макрон і Джонсон підняли на сміх лідера США