Президент США Дональд Трамп назвав прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо "дволиким" після появив відео, на якому видно, як Трюдо разом з іншими лідерами НАТО кепкували з господара Білого дому.

Дональд Трамп жорстко відреагував на кадри, де світові лідери, нібито, висміяли його. Про це пише The Independent.

Зазначається, що президент США назвав прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо "дволиким", а потім і зовсям скасував пресконференцію та скоротив свою участь у саміті НАТО.

У середу, 4 грудня, Дональд Трамп, відповідав на запитання преси. Він сидів поруч із канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель, коли його запитали про відео, в якому міжнародні колеги Трампа пожартувати з приводу його пресконференції з Еммануелем Макроном.

"Ну, він дволикий (прим. Трюдо)", - сказав Трамп. Він додав: "Чесно кажучи, Трюдо хороший хлопець, я вважаю його дуже приємним хлопцем. Але правда в тому, що я зателефонував йому через те, що він не платить 2% (частина ВВП країн Альянсу, яка виділяється для НАТО - ред.), і я думаю, що він не дуже радий цьому", - сказав у відповідь Трамп.

Відео спілкування Трампа з журналістами розмістив Fox News.

Йдеться про відео, яке у ніч на середу поширила канадська телерадіомовна Canadian Broadcasting Company (CBC).

З відеозапису видно, що світові лідери прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, прем'єр Нідерландів Марк Рютте і президент Франції Еммануель Макрон на прийомі в Букінгемському палаці в Лондоні, де проходить саміт НАТО, глузували над президентом США Дональдом Трампом.

Ніхто не називав імені Трампа, але, схоже, лідери жартували над його тривалою пресконференцією, яка відбулась напередодні.

Нагадаємо, Трампа покликали на його ж імпічмент.
Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп до 6 грудня поточного року повинен надати відповідь на те, чи візьме він участь у слуханні щодо свого імпічменту.