Україна пропонує поміняти "представників Донбасу" в складі ТКГ в Мінську.

У президента Зеленського хочуть замінити представників ОРДЛО, які "представляють Донбас" в складі Тристоронньої контактної групи на Донбасі.

Про це заявив помічник президента України Андрій Єрмак на зустрічі в Лондоні, організованої Chatham House і "Української призмою", повідомляє "Європейська правда".

Єрмак нагадав, що "Мінські домовленості", які повинна виконати Україна і Росія для врегулювання конфлікту на Донбасі, передбачають консультації з "представниками територій".

"Раніше на цих територіях (в Донецькій і Луганській областях. - ред.) жило 6 мільйонів чоловік, зараз (в ОРДЛО) залишилося 1,5 мільйона. Інші поїхали", - підкреслив він, додавши, що багато переселенці живуть на підконтрольній території України.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

Помічник президента України Андрій Єрмак, Лондон, фото radiosvoboda

Київ вважає, що повинні бути внесені зміни в ТКГ таким чином, щоб відбити позицію переселенців.

"Ми хочемо, щоб представниками територій були люди, які мають зв'язок, мають прописку, нерухомість - тобто мають юридичну прив'язку до того, що вони можуть представляти ці території", - пояснив він.

"Ми хочемо, щоб це були люди, добре відомі на Донбасі", - розповів Єрмак.

За словами помічника президента, це нова ідея, однак Єрмак не став уточнювати, чи обговорювалася вона з іншими учасниками ТКГ.

Нагадаємо, "слуга народу" Потураєв розповів, що буде з особливим статусом Донбасу