Проект закону про особливий статус Донбасу не буде внесено до Верховної Ради України до кінця поточного року. Дію чинного закону про особливості самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської області продовжать.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" заявив нардеп від "Слуги народу" Микита Потураєв.

За словами нардепа, в зв'язку з тим, що зустріч в "нормандському форматі", присвячена питанню врегулювання конфлікту на Донбасі, відбудеться лише 9 грудня, часу на підготовку нового закону про особливий статус Донбасу не залишається.

"Часу підготувати законопроект про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей немає. З іншого боку, ми знаємо, що цей закон є невід'ємною частиною Мінських домовленостей. Вони були так написані, вони були так підписані тодішнім президентом Порошенком. В складних умовах - ніхто не кидає зараз звинувачень в бік тодішнього очільника держави... Нагадаю, що Другий мінськ підписувався після важкої нашої поразки під Дебальцевим. Але вилучити цей закон, поставити на ньому хрест неможливо. Це створить загрозу для Мінських угод, які визнані всіма нашими друзями і союзниками від Сполучекних Штатів до європейських країн. Ми не можемо від цього відмовитися", - підкреслив Потураєв.

Тому, за словами "слуги народу", просто не продовжити дію цього закону після 1 січня, не вийде.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У зв'язку з цим у фракції "Слуги народу" ведеться дискусія про те, чи варто розглядати питання про продовження вже існуючого закону.

"Ми ведемо у себе дискусію, готові про це говорити з нашими колегами в парламенті, всіма фракціями. Про те, що, можливо, дійсно, необхідно ще раз продовжити той закон, який приймала минула Верховна Рада, ще раз його пролонгувати, щоб на початку року внести новий закон, який обіцяв Президент Зеленський ", - додав нардеп.

Потураєв додав, що наступного року внесуть до цього закону зміни, згідно з домовленостями, яких буде досягнуто на саміті у Парижі.

«Поставити хрест на законі про «особливий статус» Донбасу неможливо».

«Поставити хрест на законі про «особливий статус» Донбасу неможливо». Дію чинного закону про особливості самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської області продовжать. А наступного року внесуть до нього зміни, згідно з домовленостями, яких буде досягнуто на саміті у Парижі. Про це в ефірі програми «Право на владу» розповів народний депутат з фракції “Слуга народу” Микита Потураєв. Цей закон – невід'ємна частина Мінських угод, тому просто не продовжити його дію після 1 січня, не вийде, каже нардеп.

Geplaatst door ПРАВО НА ВЛАДУ op Donderdag 5 december 2019

Нагадаємо, Пальчевський передбачив результат зустрічі Зеленського "нормандському форматі"