Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що акція "Варта на Банковій" на майдані Незалежності в Києві 8 і 9 грудня може перешкодити Володимиру Зеленському готуватися до нормандської зустрічі.

Про це він заявив в ефірі шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

Андрій Парубій, народний депутат від "Європейської солідарності", заявив в ефірі програми, що ніхто не хоче нових революцій, однак існують ризики для України. "Перестаньте боятися людей на вулицях, ми демократична країна. Ми просто застерігаємо про перехід тих " червоних ліній ", - сказав Парубій.

У відповідь Леонід Кравчук заявив, що він сам буде голосувати за відсторонення Зеленського від влади, якщо він "приїде і зрадить".

Але наразі краще всім помовчати про майбутні переговори, адже "мова йде про такі важливі, делікатні переговори, яких не було три роки. Є речі, які на вулицях не обговорюють", - вважає Кравчук.
Перший президент України дорікнув Парубію і Порошенку тим, що вони підбурюють людей лише з однієї причини - через ненависть, що вони не при владі.

"Чого ви йдете на Майдан, збираєте людей і будете там, я переконаний, демонструвати свою єрундіцію, вибачте на слові. Для того, щоб збуджувати людей. Для чого? Ви допомагаєте президенту? Ви допомагаєте Україні? Ви не допомагаєте Україні, ви заважаєте Україні. Тому я хочу сказати одне: тут працює не інтерес допомогти Україні, а незгасла ненависть через те, що вони не при владі", - заявив Кравчук.