Українська делегація поїде на зустріч у "нормандському форматі" за участю лідерів України, Росії, Німеччини та Франції у складі десяти осіб.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов після закритого засідання РНБО за участю президента України Володимира Зеленського.

Засідання відбулося у суботу, 7 грудня, напередодні зустрічі у "нормандському форматі", яка відбудеться 9 грудня у Парижі. Зеленський обговорив на засіданні три питання, які пов’язані з безпекою та обороною України.

Засідання РНБО, сайт президента
Засідання РНБО, сайт президента

"Сьогодні на засіданні було прийнято один зі сценаріїв, який будемо втілювати у життя як основний на даний момент", - заявив секретар РНБО України, однак не уточнив про який сценарій іде мова.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Данілов також додав, що команда підтримки буде потужна.

"Команда підтримки їде дуже потужна. Є представники силового блоку, якщо будуть питання. Там є певний формат спілкування у всіх цих питаннях. Команда, яка їде з Президентом — потужна, і буде надавати йому при необхідності ті чи інші поради. Наш президент — людина дуже досвідчений, і ми сподіваємося, що його креатив, його бачення сучасності — переб'є, скажімо так, інші погляди людей на ці процеси", - сказав Данилов.

На запитання журналістів, скільки людей входить у цю команду, секретар відповів: "Це команда не більше 10 осіб".

Засідання РНБО, сайт президента
Засідання РНБО, сайт президента

Зазначимо, що зустріч у "нормандському форматі" відбудеться 9 грудня й пройде у Парижі. У її межах вперше можуть зустрітися Зеленський і Путін. Востаннє у нормандському форматі український та російський президенти бачились ще у 2016 році. Попередньо анонсовані питання України під час нормандської зустрічі – розведення військ, обмін полоненими, текст формули Штайнмаєра та Крим.

Нагадаємо, Зеленський обрав новим представником президента в Криму екскандидата "Голосу" Вакарчука.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленського у кріслі президента України "замінить" двійник: вже погодився і підписав.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський хоче особисто зустрітись із Путіним: про що говоритиме президент України.