Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас зробив гучне звернення. Так, він заявив, що Росія має бутити готовою до того, аби піти назустріч Україні. Про це стало відомо з інтерв'ю видання Bild am Sonntag.

За його словами, глава України Володимир Зеленський після кількох років застою стосовно збройного конфлікту на Донбасі проявив сміливість та зробив перші кроки з "усіма політичними ризиками та побічними ефектами".

Хайко Маас
Хайко Маас

Відтак, Маас наголосив, що і у Росії повинні показати свою готовність до подальших домовленостей та "повинні піти на зустріч Україні", щоправда, як підкреслюється, для цього треба ще багато дипломатичних зусиль.

"Разом із Францією ми також повинні вплинути на Москву ... У понеділок, насамперед, йтиметься про те, щоб нарешті покласти край щоденному кровопролиттю на європейській землі", - підсумував він.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, Зеленський обрав новим представником президента в Криму екскандидата "Голосу" Вакарчука.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленського у кріслі президента України "замінить" двійник: вже погодився і підписав.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський хоче особисто зустрітись із Путіним: про що говоритиме президент України.