Не варто завищувати очікування від саміту "нормандської четвірки", адже війна на Донбасі в будь-якому випадку не припиниться наступного дня. Про це повідомила прес-секретар президента України Юлія Мендель.

"Ми в складній ситуації, але ми летимо в Париж з дуже сильною позицією. У нас є сильні союзники - Німеччина і Франція, у нас є підтримка на міжнародній арені, серед іншого і від США та Великої Британії. Але 10 грудня війна на Донбасі не закінчиться, це правда. Завищені очікування від "Нормандії" можуть принести післясмак розчарування", - написала вона.

Юлія Мендель, фото: РБК
Юлія Мендель, фото: РБК

Окрім цього, Мендель додала, що за останні три роки практично нічого не було зроблено для врегулювання конфлікту на Донбасі.

"За останні три роки прогресу в закінченні війни майже не було. Ми просто кожен день поповнювали архіви статистики обстрілів, поранених і вбитих…. Наразі відбувається розведення по обидва боки, прибирають фортифікаційні споруди і розміновують територію, там немає обстрілів, ніхто не гине. Місцеві мешканці вперше за останні роки відчули, що є життя без війни", - підсумувала вона.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Нагадаємо, Зеленський обрав новим представником президента в Криму екскандидата "Голосу" Вакарчука.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленського у кріслі президента України "замінить" двійник: вже погодився і підписав.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський хоче особисто зустрітись із Путіним: про що говоритиме президент України.