Імена нових підозрюваних з’явились у справі збитого над Донбасом пасажирського літака Boeing MH17, повідомляє нідерландський телеканал Nieuwsuur.

Усього було оприлюднено імена п’яти осіб. Серед них командир 53-ї зенітно-ракетної бригади, що базується в Курську, Сергій Мецкаєв у 2014 році займався перевезенням зенітно-ракетного комплекса “Бук”, з якого був збитий літак, до Міллерова поблизу українсько-російського кордону.

Ще два підозрюваних мають відношення до спеціальної російської служби розвідки, створеної в 2014 році. Це її керівник Сергій Дубинський та начальник розвідувально-диверсійного підрозділу Олег Поєлатов.

Ватажок терористів Гіркін-Стрєлков видав "сенсацію" про боїнг МН17
Ватажок терористів Гіркін-Стрєлков видав "сенсацію" про боїнг МН17

Також в оприлюдненому списку є двоє громадян України. Один з них - Іван Без’язиков, який влітку 214 року зустрів росіян, які перевозили “Бук” до місця пуску. Зараз він заарештований та знаходиться під судом в Україні. Другий — Дмитро Купріян на прізвисько Батя, який очолював п’ятий відділ спецслужби російської розвідки та також міг бути причетним до перевезення “Буку”.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадуємо, що вчора міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас зробив заяву про те, що Росія під час “нормандської зустрічі” має бути готова піти на поступки Україні.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленського у кріслі президента України "замінить" двійник: вже погодився і підписав.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський хоче особисто зустрітись із Путіним: про що говоритиме президент України.