Народний депутат від партії "Слуга народу" Олександр Скічко розповів робоче засідання підкомітету з питань залізничного транспорту Комітету ВР з питань транспорту та інфраструктури. Нардеп заявив, що київський залізничний вокзал збитковий.

Відповідний допис Скічко опублікував на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Сьогодні у нас було робоче засідання підкомітету з питань залізничного транспорту Комітету ВР з питань транспорту та інфраструктури. Ми його провели "в полях" і от що про це хочеться розповісти:
1. Центральний київський вокзал – збиткове підприємство. За минулий рік він у мінусі на понад 50 мільйонів гривень. У це складно повірити, якщо подивитися на пасажиропотік, кількість реклами й нерухомості, яка здається в оренду", - йдеться у дописі політика.

Залізничний вокзал Києва
Залізничний вокзал Києва

Також оренда території вокзалу коштує в рази менше, ніж середня ринкова. Також Скічко зазначив, що депутати розбиратимуться щодо розміщення реклами на вокзалі.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Після цього ми відвідали приміський вокзал. Оглянули електричку "Київ-Фастів" і сказати, що вона знаходиться в "убитому" стані – це не сказати нічого. Люди жалілися на те, що в поїздах брудно, холодно, двері у вагонах не зачиняються. Цим електричкам по 35 років, а розраховані вони на 20. Їхня безпека – під великим питанням", - додав Скічко.

Олександр Скічко, фото ELLE MAN
Олександр Скічко, фото ELLE MAN

Після цього у Фастові депутати відвідали локомотивно-ремонтне депо і перевірили, в яких умовах там працюють люди. Скічко був вражений умовами праці й додав, що 200 осіб керівного складу коштують "Укрзалізниці" 600 мільйонів гривень в рік.

"Це питання ми задали голові правління "Укрзалізниці" пану Євген Кравцов, на що отримали відповідь, що не він призначав собі зарплату. Мені не відомо, яка це школа менеджменту, але з огляду на все побачене сьогодні, виникає питання, чи це дійсно та реформа на яку ми так довго чекали? І чи називається ефективне управління?", - резюмував політик.

ЧИ ЗНАЄТЕ ВИ, ЩО КИЇВСЬКИЙ ВОКЗАЛ ПРИНОСИТЬ ДЕРЖАВІ ПОНАД 50 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ ЗБИТКІВ? Сьогодні у нас було робоче...

Geplaatst door Александр Скичко op Dinsdag 10 december 2019

Нагадаємо, Пальчевський назвав головні дивацтва в поведінці Зеленського: "Не терпить нічого, крім оплесків".

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленського у кріслі президента України "замінить" двійник: вже погодився і підписав.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський прокоментував протести під стінами свого офісу: "Я вже шкодую", відео.