Наступна зустріч у "нормандському форматі" запланована на березень 2020 року. До неї Україна підготує план змін до Мінських угод.

Про це розповів представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Олексій Резніков, передає hromadske.

"Ми точно напишемо ці пропозиції (до наступної "нормандської зустрічі" — ред.), вони навіть були в ініціативах президента готові. Але за тих чотири місяці наші очікування, що навіть ті домашні завдання, про які домовилися сторони, … можна зробити до березня", — розповів Резніков.

Олексій Резніков
Олексій Резніков

Експерт заявив, що для ефективності Мінських угод їх потрібно переглянути. Підготовлену редакцію угод потім хочуть обговорити з політичними радниками та міністрами закордонних справ чотирьох країн.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Ідею щодо перегляду угод підтримала й канцлер Німеччини Ангела Меркель. Водночас президент РФ Володимир Путін під час пресконференції наполягав на неухильному виконанні мінських угод у закріпленій в них послідовності.

Зустріч у "нормандському форматі", сайт президента
Зустріч у "нормандському форматі", сайт президента

Нагадаємо, Путін заявив, що Конституцію України потрібно змінити: "На постійній основі".

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський поділився враженнями про Путіна після саміту у "Нормандському форматі": "Не знаю, хто кого...".

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський прокоментував протести під стінами свого офісу: "Я вже шкодую", відео.