В Україні лікарі штучно стимулюють пологи, аби вони відбулися у будні дні, а не у вихідні, що шкодить здоров'ю матері й новонародженим.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет й навіть статистичні дані про народжуваність за період з 1950 року по 2019 рік.

"Працюючи з даними про народжуваність в Україні, ми виявили дивний тренд. Дивний і дещо лякаючий. На цьому графіку показано, який відсоток дітей на нашій території народився в який день тижня. Бачите в ньому щось несподіване? Якщо в радянські часи шанси народитися в будь-який день тижня були приблизно однаковими, то зараз відсоток у вихідні різко скоротився", - написав Дубілет.

Дмитро Дубілет
Дмитро Дубілет

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет зазначив, що лікарі часто штучно стимулюють пологи так, щоб вони не відбулися у вихідні. За даними статистики, найбільша народжуваність становить у вівторок, тому що саме на цей день найчастіше призначають кесарів розтин.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Статистика народжуваності в Україні, Facebook Дмитра Дубілета
Статистика народжуваності в Україні, Facebook Дмитра Дубілета

"Чому ця статистика лякає? Як мені пояснили фахівці, будь-яке штучне стимулювання більш ранніх пологів — це не дуже добре для здоров'я. Судячи з усього, медичні рішення в наших пологових будинках приймають не завжди в кращих інтересах дитини, а з якихось інших міркувань", - резюмував чиновник.

Пост Дмитра Дубілета, Facebook
Пост Дмитра Дубілета, Facebook

Українці у коментарях поділилися своїми думками. Деякі користувачі мережі розповіли вражаючі історії.

Коментарі до посту Дмитра Дубілета
Коментарі до посту Дмитра Дубілета

Коментарі до посту Дмитра Дубілета
Коментарі до посту Дмитра Дубілета

Нагадаємо, українцям підказали, як отримувати субсидії без порушень: варто знати кожному.

Як повідомляв Знай. ua, Дубілет виявив у Кабміні дивне явище: яким безглуздям займалися чиновники багато років поспіль.

Також Знай. ua писав, що в Україні зміниться форма заяви на монетизацію субсидій: коли набуде чинності указ Мінсоцполітики.