Олігарх Віктор Пінчук міг бути в минулому агентом КДБ. Про це заявив нардеп Андрій Деркач на прес-конференції Інтерфакс-Україна.

Він заявив, що олігарх Віктор Пінчук працював на КДБ. І продемонстрував, нібито, оригінал підписки Пінчука.

Олігарх в 1987 році, згідно з документом, який представив Деркач, зобов'язався працювати з Комітетом держбезпеки СРСР під ім'ям "Валерій".

У цілому дані, які озвучуються на прес-конференції, сильно б'ють по минулому, за схемами Пінчука та пов'язаних з ним осіб. Як за схемами заробітку, так і по роботі з американцями (по лінії фонду Клінтон).

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Андрій Деркач запевняє, що напередодні прес-конференції до них звернулися колеги Віктора Пінчука по роботі в Дніпропетровському управлінні КДБ СРСР. Він зазначив, що навмисно зробив акцент на слові колеги.

"Я зараз в руках тримаю оригінал агентурної розписки, яка була написана Пінчуком. В агентурній розписці Віктор Михайлович бере на себе зобов'язання служити радянській батьківщині і КДБ СРСР. Згідно підписці агентурний псевдонім він вибирає Валерій", - говорить Деркач.

Деркач заявляє, що Пінчук згортає весь свій бізнес і збирається тікати з України. Очевидно, що розпочинається масована атака на олігарха.

"Також колеги Віктора Михайловича Пінчука за роботу в КДБ відзначили, що його робота була дуже плідною в документальному плані і просили привітати його з наступом на Україну святом – вдень чекіста, який всі колишні співробітники КДБ відзначають 20 грудня", - пояснив він.

Нагадаємо, опубліковано рейтинг найбагатших людей України.

Як повідомляв Знай. ua, суд заарештував відомого олігарха Костянтина Жеваго.

Також Знай. ua писав, що названі найбагатші олігархи України.