Рішення про ретроспективний перегляд "зеленого" тарифу можуть лобіювати бізнесмени, які прагнуть скупити проєкти, що існують у сфері ВДЕ.

Про це заявив ексглава Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, коментуючи відмову Комітету ВР з питань енергетики на чолі з Андрієм Герусом підтримати компромісний законопроєкт №2543 про добровільну реструктуризацію "зеленого" тарифу, пише "Обозреватель".

Ексгубернатор попередив, що неухвалення компроміссного рішення і ретроспективна зміна "зеленого" тарифу спровокує численні судові позови інвесторів проти України.

Андрій Гордєєв
Андрій Гордєєв

"Як тільки буде ухвалено ретроспективний перегляд "зеленого" тарифу, тільки в Херсонській області інвестиції, які будуть не реалізовані, це приблизно 2 мільярди доларів. Це все будуть позови до суду проти України", – сказав Гордєєв.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Він не виключає, що кінцевою метою рішення про ретроспективне зниження "зеленого" тарифу може бути прагнення окремих бізнесменів захопити проєкти, що вже працюють у сфері альтернативної енергетики.

"А може, це нагнітання, щоб згодом ці проєкти певні ділки теж скупили за безцінь, а потім самі їх проводили. Можливий і такий варіант, і він теж розглядається інвесторами. Але що той, що інший, у будь-якому разі це неприйнятна державна політика щодо інвестиційного клімату в Україні", – вважає Гордєєв.