Інститут президента в Україні в тому вигляді, в якому він існує, є дуже серйозною проблемою для українського народу. Україна з такими розумними людьми і з такою територією 30 років ″лупить в штангу″. Це тому, що ми живемо в рамках ″невдалих″ інституцій влади.

Таку думку висловив український бізнесмен, політичний експерт і журналіст Андрій Пальчевський. Про це він заявив в інтерв'ю Рoliteka.

На думку Пальчевського, після того, як буде створена система народовладдя в Україні, потрібно створити нові інститути влади. Журналіст переконаний, що потрібно змінити роль президенства в українській політиці.

″Я схиляюся до тої думки, що президент в тому вигляді, в якому він існує, є дуже серйозною проблемою для укрїнського народу. Я за те, щоб клани тягали один одного за волосся, а не щоб всі присягали одному президенту. Щось не так в Конституції. Потрібно займатися не укріпленням своєї влади. Давайте побажаємо нашому керівництву, порадившись з народом, можливо якісь інші інститути влади створити. Але коли ми називаємо себе парламентсько-президентською республікою — це смішно звучить. Ну який у нас парламент? Його не видно і не чути порівняно з величчю президента″, - зазначив Пальчевський.

Можливо, місія Зеленського полягає в тому, щоб бути шостим і останнім президентом України, але за умови, що Україна, як держава, буде існувати. Якщо він хоче залишитися великим державним діячем в історії країни, він може це зробити, вважає Пальчевський.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, Пальчевський опинився в епіцентрі штурму Ради і згадав справу Шеремета

Як повідомляв портал Знай.ua, Пальчевський оцінив зустріч Зеленського з Путіним,

Також Знай.ua писав, Пальчевський прокоментував заяви влади про подвійне громадянство.