Путін вирішив побути ″Святим Миколаєм″ для громадян Росії і ″подарував″ їм себе, а точніше, свою прес-конференцію. Агресор незмінно переконаний, що для росіян він є найкращим ″подаруночком″.

19 грудня в Москві пройшла велика прес-конференція російського президента Володимира Путіна, яку він традиційно дає раз на рік.

Як відомо, жодна з прес-конференцій Путіна за останні 5 років не обходилася без питань про Україну. Так було і на сьогоднішньому виступі господаря Кремля.

Що ж говорив агресор цього разу про російсько-українські відносини

В ході прес-конференції Путін відповів на прохання охарактеризувати президента України Володимира Зеленського, з яким він нещодавно провів переговори в рамках зустрічі "Нормандської четвірки".

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Зазначивши, що вважає некоректним давати характеристики колегам, Путін все ж сказав, що думає про Зеленського. Він заявив, що якщо український лідер "пройшов відбір", саме так агресор назвав президентські вибори, то є непересічною особистістю.

У той же час Путін заявив, що його насторожують слова Зеленського про перегляд Мінських угод. З його слів зрозуміло, що Росіє різко виступає проти цього.

"Мене насторожила заява Зеленського після того, як він виїхав з Парижа, що можна було б переглянути Мінські угоди. Але так ситуація може зайти в глухий кут. Адже ключ угод - закон про особливий статус Донбасу, який повинен бути доданий до конституції України. А українська влада, здається, цього не хоче. Це насторожує", - заявив Путін.

Наговорив Путін багато і щодо ситуації на Донбасі. Так, за словами агресора, так звана ″влада″ фейкових ″ЛНР″ та ″ДНР″ не окупаційна, а ″обрана народом″. Військова техніка у бойовиків ОРДЛО — допомога від держав, які симпатизують сепаратистам.

Про передання кордону на російсько-українській території під контроль Києва до виборів на окупованих територіях Путін взагалі говорити не хоче і вважає, що це можливо зробити лише після ″виконання Мінська″.

Крім того, Путін назвав частину України російською територією. Агресор заявив, що все Причорномор'я і східна частина України - це споконвічно російські території,і тепер РФ з цим розбирається.

″В ході створення радянського союзу споконвічно російські території, які до України взагалі не мали ніякого відношення, все Причорномор'я, західні землі російські були передані Україні з дивним формулюванням "для підвищення процентного співвідношення пролетаріату в Україні", тому що Україна була сільською територією. Це дещо дивне рішення, але воно відбулося. Це все спадщина державного будівництва Володимира Ілліча Леніна і тепер ми з цим розбираємося", - заявив агресор.

Нагадаємо, Путін вперше дав оцінку Зеленському: "Язик не повертається".

Як повідомляв Знай.uа переговори про обмін полоненими в Мінську провалилися: чиї долі на кону.

Знай.uа писав, страх Путіна перед НАТО висміяли в карикатурі