Як відомо, 19 грудня у Росії відбулася прес-конференція Путіна, яка тривала близько п'яти годин. Відтак, на ній глава РФ заявив, що росіяни та українці є досить близькими народами, а також розповів, хто є автором української ідентичності.

Як відзначається, під час конференції лідер РФ неодноразово стверджував, що росіяни, білоруси та українці є одним народом, а також зауважив, що "вперше про українців заговорив як за окремим етнос" Граф Потоцький.

Володимир Путін, фото: Уніан
Володимир Путін, фото: Уніан

"Ось в нас ідуть суперечки з Україною. Є українська ідентичність, так, вона сформована. А хто був автором? Граф Потоцький - відомий дослідник, вчений та письменник. Потім були окремі польські дослідники, які навіть викреслили українців з переліку слов'ян. Вони стверджували, що це нащадки кочових народів. Але це все повна нісенітниця", - заявив Путіна.

Зауважимо, що президент РФ не уточнив, про якого саме Потоцького говорив, але ймовірно він мав на увазі графа Станіслава Щенсного Потоцького, який жив у другій половині XVIII столітт0 та мав великі маєтки на Поділлі. Адже саме він захоплювався українським фольклором.

Популярні новини зараз
Мобілізацію хочуть суттєво "омолодити": ТЦК зацікавлять юні хлопці Хліб, м'ясо, молочка та овочі: українці обомліють від нових цін на їжу Пенсіонерам старше 70 років збільшать виплати: умови та суми За комуналку можна не платити зовсім: хтось з українців отримає 100% пільгу вже з жовтня
Показати ще

Нагадаємо, у Путіна відкрито лякають світ ядерною війною.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський засвітився на першій смузі російської газети.

Також Знай. ua писав, що страх Путіна перед НАТО висміяли в карикатурі.