Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив про те, що в Кремлі продовжують вважати, що в Україні порушують права російськомовних, повідомляє УНІАН.

"Звичайно, ми жорстко добиватимемося припинення дискримінації російськомовних громадян України", - повідомив Лавров під час виступу в Раді Федерації.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

Також Лавров знов назвав бойові дії на Донбасі "внутрішнім конфліктом" та заявив про необхідність прямого діалогу між Україною та так званими "ЛНР" та "ДНР".

"Подолати це можна лише шляхом послідовного виконання Мінських домовленостей, які були схвалені Радою безпеки ООН. А це вимагає прямого діалогу сторін. І саме про це йдеться в документі, який було прийнято за підсумками Нормандської зустрічі грудня", - сказав Лавров.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Також він зазначив, що Росія готова продовжувати виконувати "посередницькі функції в рамках тристоронньої контактної групи".

Нагадуємо, що вчора Лавров повідомив про те, що на шляху повернення українських полонених додому виникла ще одна перепона.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський не говорив з Путіним про Крим на "нормандському саміті": українцям розкрили причини.

Також "Знай.ua" писав, що в'язні Кремля скоро повернуться в Україну: стали відомі деталі нового обміну полоненими.