Незважаючи на пост радника Київського міського голови Володимира Бондаренка про висновок перевірки Кабміну у 880 сторінок, оприлюдненого ще 1 листопада, жодних фактів кияни так і не побачили. Знай.ua вирішили дізнатися, які ж саме порушення були виявлені Урядовою робочою групою та коли чекати на детальну інформацію осіннього "сканування", ініційованого новою владою ще у вересні.

Кабмін - фото Zik.ua
Кабмін - фото Zik.ua

Виявлено 86 порушень та 50 недоліків

Довгоочікувані результати масштабного дослідження діяльності столичних чиновників вдалося дізнатися лише через офіційний запит.

"За інформацією Директорату територіального та місцевого розвитку Секретаріату Кабінету Міністрів, у період з 25 вересня по 23 жовтня було проведено перевірку стану виконавської дисципліни у Київській міськдержадміністрації та окремих райдержадміністраціях в м. Києві, за результатами якої робочою групою було виявлено 86 порушень та 50 недоліків у діях посадових осіб КМДА", – повідомляють в Департаменті інформації та взаємодії з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Порушення та недоліки спливли у сферах:

  • бюджетно-фінансової дисципліни;
  • земельних відносин;
  • організації роботи місцевих держадміністрацій;
  • інформатизації;
  • екології;
  • державної служби;
  • запобігання корупції;
  • регуляторної діяльності;
  • цивільного захисту;
  • інфраструктури та управління підприємствами;
  • у сфері безпечності харчових продуктів, санітарії та гігієни;
  • освіти, культури та соціальної сфери.

Забудова, biz.liga.net
Забудова, biz.liga.net

Проте, деталі виявлених "мінусів" поки в Кабміні не розкривають.

Побачити гучні висновки хотіли б не тільки тисячі киян, а й політики та столичні експерти, що відстежують розвиток подій із самого початку.

"Початок цієї перевірки був широко анонсований і Прем'єр-міністром Гончаруком, і Олександром Ткаченком, але щось пішло не так. Результати мали б бути оголошені одразу після її завершення, втім за цей час, мабуть, змінилася концепція щодо виборів мера Києва і ми бачимо, що і Закон про столицю досі не ухвалений. Схоже, що певні домовленості досягнуті, оскільки йдуть призначення керівників по районах – як людей Кличка, так і людей нової влади", – зазначає голова київського осередку політичної партії Миколи Томенка "Рідна країна" Олександр Федоренко.

Новий пішохідний міст у Києві
Новий пішохідний міст у Києві

Механізм оприлюднення досі не визначено

Незважаючи на те, що подробиці "сканування" діяльності чиновників ще не були озвучені, стало відомо, що в КМДА вже ведуться роботи з їх усунення.

"До складу робочої групи, що проводила вказану перевірку, входили посадові особи Секретаріату Кабінету Міністрів, Міністерств та інших органів виконавчої влади. Заходи з усунення Київською міськдержадміністрацією виявлених порушень та недоліків на даний час тривають", – відзначають в Департаменті інформації та взаємодії з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України.

А що ж стосується детального привселюдного оголошення виявлених порушень, то за інформацією Директорату територіального та місцевого розвитку Секретаріату Кабінету Міністрів, Порядком проведення перевірок стану виконавської дисципліни в органах виконавчої влади, затвердженим постановою Кабінету Міністрів від 15.09.2010 № 844, поки не визначено механізму оприлюднення результатів перевірки.

"Результати перевірки мають побачити кияни. Можливо, були виявлені факти, які потребують порушення кримінальних справ. Тому що, власне, вона і розпочиналася із заяв про те, що у Києві, взагалі, злочинна влада, кошти не так витрачаються і існує купа гучних порушень. Але, мабуть, нова влада не зацікавлена розвивати цю ситуацію далі: ми бачимо по соцопитуваннях, що у них немає своєї кандидатури, яка б однозначно перемагала Кличка на виборах київського міського голови", – наголошує голова київського осередку політичної партії Миколи Томенка "Рідна країна" Олександр Федоренко.

Міжнародний форум "Майбутнє Києва" - Віталій Кличко
Міжнародний форум "Майбутнє Києва" - Віталій Кличко

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.