Росія наполегливо проштовхує свій порядок в переговорах з Україною щодо Донбасу.

Політолог Юрій Романенко разом з аналітиком з Центру дослідження проблем громадянського суспільства Марією Кучеренко розібрали останні рухи Кремля навколо Донбасу і України.

Путін у своєму докладі черговий раз заявив, що ніяких незаконних збройних формувань на Донбасі немає, там є певна політична систем, ″республіки″ з народною міліцією, і ці квазіреспубліки з силовими структурами всередині них сприймається ним, як щось таке, яке повинно бути інтегроване в тіло України.

Експерти зазначають, що Росія дуже велике значення приділяє формулюванню, тому потрібно велику увагу звертати не лише на те, що сказано, а й на те, як це сказано, оскільки російська сторона користується цим і дуже часто заганяє в нас глухий кут на переговорах.

Юрій Романенко, кадр з відео

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Путін звикло грає словами і формулюваннями, перекручуючи зміст так, як йому вигідно, та роблячи абсурдні заяви, які він обставляє, як істинні.

Зокрема, він впирається на те, що перші Мінські домовленості були підписані ватажками терористів ″ДНР″ та ″ЛНР″, нібито, на вимогу екс президента Порошенка. При цьому він замовчує той факт, що ці прізвища — Захарченко і Плотницький - не супроводжувалися ніякими титулами. А це фактично значно понижує статус документу, оскільки незрозуміло, хто ці люди і кого вони представляють.

Тристороння контактна група — Росія, Україна і ОБСЄ. Ніяких квазідержавних утворень там немає. Тобто, ці так звані ″представники″ ОРДЛО, якщо і були присутні там, то стороною переговорів вони не є. Саме тому у висловлюваннях російської сторони і російських ЗМІ нігде нема згадок про тристоронню контактну групу. В них вона називається просто контактна група.

Абсурдні заяви Путін робить і про відвід військ. Він заявляє, що українська сторона не хоче відводити війська по всій лінії зіткнення. Але насправді в угодах записано, що відводяться не війська, а важке озброєння. При чому з російського боку воно повинно бути виведено за кордон, який існував станом до початку воєнних дій у 2014 році, що є критично невигідно для Путіна.

Тому, якби було здійснене таке відведення важкої зброї, як прописано у Мінських домовленостях, то на сьогодні фактично не могло б відбуватись обстріли з російського боку із заборонених калібрів.

Всі ці перекркчування Путіна мають єдину мету — підміни понять у принципово важливих для Росії питаннях.

Практично ж, відвод військ у Станиці Луганській і Золотому, який не був ні синхронним ні дзеркальним, показав, що по-суті створюються сірі зони, які дають можливість Путіну просовуватись все далі.

А всі поступки української сторони сприймаються агресором виключно, як слабкість, яка дає йому можливість для подальшого наступу та просування до своєї мети.

″Сьогодні у діючої української влади немає іншого виходу крім того, що вийти до людей і чесно визнати, що швидкого вирішення в ситуації на Донбасі бути не може. Що всі ці обіцянки були від незнання і не розуміння ситуації. Що противник абсолютно не збирається послаблювати давління на нас. Тому необхідно приймати заходи, щоб перебудовувати життя територій, які прилягають до окупованих, до лінії розмежування, згідно того, що в нас довгостроковий конфлікт″, - зазначила Марія Кучеренко.

Нагадаємо, Романенко спрогнозував долю Донбасу на 2020 рік

Як повідомляв портал Знай.ua, Романенко зняв рожеві окуляри з українців і вказав на казочки від НБУ

Також Знай.ua писав, Романенко "розкрив очі" Зеленському та показав, на кого він перетворився.