На днях глава Білорусі Олександр Лукашенко зробив гучну заяву стосовно Росії. Так, він заявив, що хоче, аби Путін зменшив для його країни ціни на газ. Пояснив він це тим, що його держава постраждала від аварії на Чорнобильській АЕС.

За його словами, Росія має надати знижку на газ, адже вона самостійно оголосила себе наступницею СРСР, а відтак несе відповідальність за катастрофу на Чорнобильській АЕС.

Путін, фото з вільних джерел
Путін, фото з вільних джерел

"Я сказав вашій делегації в Пітері: ви правонаступники Радянського Союзу? Ви всюди це підкреслюєте. Чорнобильську станцію хто будував? Не Білорусь. Хто її експлуатував? Не Білорусь. Хто її підірвав? Не Білорусь. А 80% горя впало на нас, трохи на Брянську область, трохи на Україну. Радянський Союз розвалився, хто допомагати буде? І ви сьогодні за $ 10 за газ торгуєтесь?", - сказав Лукашенко.

Нагадуємо, що раніше Лукашенко під час зустрічі в Сочі повідомив президенту Росії Володимиру Путіну важливі умови для створення союзної держави.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа у Росії впав скандальний міст Путіна: десятки рятувальників і карети "швидкої допомоги".

Також Знай.uа писав про те, що Путін ледь не розбився в авіакатастрофі: пілотам довелося приземлятися наосліп