Президент Володимир Зеленський підписав закон про перезавантаження Держбюро розслідувань. Про це повідомляється на сайті парламенту.

Закон запрацює на наступний день після офіційного опублікування. Отже, повноваження директора ДБР Романа Труби, його заступників припиняться достроково.

Через п'ять днів президент призначить виконуючого обов'язки директора ДБР. Повноцінного главу бюро отримає через 3,5 місяці після відставки Труби.

Роман Труба, фото -  Zik
Роман Труба, фото - Zik

Новий закон передбачає, що відомство буде не центральним органом виконавчої влади, а правоохоронним органом.

Тепер глава ДБР зможе самостійно здійснювати керівництво органом, не розділяючи повноваження між заступниками. Також директор ДБР наділяється правом особисто призначати і звільняти своїх заступників.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Директора ДБР призначатиме президент за поданням комісії по проведенню конкурсу. Таку комісію залишили в складі дев'яти чоловік, як і було раніше.

Нагадаємо, ДБР початок кримінальне провадження у справі держзради Петра Порошенка.

Як повідомляв портал Знай.uа, нардепи проголосували за звільнення Труби з ДБР.

Також портал Знай.uа писав, що Романа Трубу і його помічників звільнили з ДБР.