Президент України Володимир Зеленський чекає від уряду конкретне рішення про дати та суми щодо зменшення "платіжок за комунальні послуг" для населення.

Про це він заявив на засіданні Ради розвитку громад і територій у вівторок, 24 грудня.

"Ми знаємо, що ціни на газ зменшилися майже на 30%, а тарифи, на жаль, немає. Українці і суспільство це не розуміють. Ми часто обговорювали це питання і в Офісі президента, і з урядом. І уряду було доручено розробити механізм, який забезпечить справедливі тарифи", - сказав президент.

Український лідер висловив сподівання, щодо швидкого рішення, йому хочеться почути конкретні дати та суми, на які у людей зменшиться "платіжка".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За інформацією Мінфіну, середня зарплата в Україні у жовтні 2019 склала 10727 грн.

"Нам постійно всі кажуть, що комунальні послуги - це товар, за який треба платить справедливу ціну, що не можна втручатися в роботу регулятора. Ми всі добре розуміємо, але є "але". Не може "платіжка" за комуналку бути для людини вироком, і не може людина віддавати 50%, 60%, а є випадки, коли віддає за це 70% своєї заробітної плати", - підкреслив Зеленський.

Зеленский отчитал слишком веселого чиновника. Президент пообещал дать его домашний адрес людям, чтобы они у него немного погрелись.

Geplaatst door dtp.kiev.ua op Dinsdag 24 december 2019

Тож, українці, загнані в глухий кут теперішніми несправедливими тарифами, можуть сподіватись на якесь покращення. Адже більшість людей із мізерними доходами змушені платити непідйомні для них суми за комуналку.

Також під час цієї зустрічі Зеленський розкритикував якогось чиновника, що "дозволив собі посміхнутися під час промови президента".

Нагадаємо, Зеленський пригрозив дуже "веселому" чиновнику: "Скажу адресу вашого будинку".

Як повідомляв Знай.uа "Хворий член потрібно відсікати": Пальчевський прокоментував рейтинги Зеленського, Коломойського і Богдана.

Знай.uа писав, Зеленський закликав АЗС активно відреагувати на падіння долара: "Не надати знижки, а реально зменшити ціну".