Президент країни-агресора Росії Володимир Путін різко висловився про посла Польщі в Німеччині та звинуватив Польщу у розв'язанні Другої світової війни.

Схоже, що Путін почав "ліпити" з Польщу нового ворога. Так, під час виступу на розширеній колегії Міноборони Росії і зустрічі з керівництвом Держдуми РФ Путін звинуватив Польщу у змові з лідером нацистської Німеччини Адольфом Гітлером. Слова агресра цитують російські видання.

На колегії Міноборони Путін прокоментував резолюцію Європейського парламенту, прийняту 17 вересня, в якій говориться, що за початок Другої світової війни однаково відповідальні і нацистська Німеччина і Радянський Союз.

"Так, пакт Молотова-Ріббентропа, так, він був підписаний ... і там був секретний так званий договір про розподіл сфер впливу. А чим займалися європейські країни до цього? Рівне тим же самим! Все зробили те ж саме!", - сказав Путін під час виступу.

Він звинуватив Польщу в тому, що вона вступила в змову з Гітлером.

"Прямо це видно з документів, з архівних документів! Ще питання, були там якісь секретні додатки чи не були, - це неважливо! Важливо, як вони діяли. Діяли точно в змові!", - заявив Путін.

Він додав, що на Мюнхенській конференції Гітлер прямо представляв інтереси Польщі, частково - Угорщини.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

За словами Путіна, в 1938 році посол Польщі в Німеччині Юзеф Ліпскі підтримував висилку євреїв в Африку. При цьому президент країни-агресора облив брудною лайкою посла Ліпскі.

"Що мене, чесно кажучи, зачепило, я вам чесно скажу, це як обговорювали Гітлер і офіційні представники тієї ж Польщі так званий єврейський питання! Гітлер повідомив міністру закордонних справ, а потім послу Польщі в Німеччині, прямо сказав, що у нього є ідея вислати євреїв в Африку, в колонії! .. Уявляєте, 1938 рік, вислати євреїв з Європи в Африку! На вимирання! На знищення. На що посол Польщі йому відповів, а потім це записав у своїй доповідній записці міністру закордонних справ Польщі пану Беку: "Коли я це почув, - пише він, - я їм відповів ... "Фюреру він відповів, Гітлеру ..." Якщо він це зробить, ми поставимо йому чудовий пам'ятник у Варшаві", - розповів "казочки" Путін.

Далі Путін різко висловився про посла Польщі:

"Сволота, свиня антисемітська, по-іншому сказати не можна. Він повністю солідаризувався з Гітлером в його антисемітських настроях і, більш того, за знущання з єврейського народу обіцяв поставити йому пам'ятник у Варшаві".

Нагадаємо, Путін облив брудною лайкою посла Польщі.

Як повідомляв портал Знай.ua, Путіна помістили в презерватив: у Бразилії створили жорстку карикатуру на агресора

Також Знай.ua писав, Зеленський став героєм новорічної обкладинки журналу The Week.