Президент країни-агресора Росії Володимир Путін різко висловився про посла Польщі в Німеччині, який працював до Другої світової війни та пообіцяв встановити пам'ятник Гітлеру за висилку євреїв до Африки.

Агресор облив брудною лайкою посла Юзефа Ліпскі, який був послом Польщі в Німеччині у 1935-1939 роках.

"Сволота, свиня антисемітська, по-іншому сказати не можна. Він повністю солідаризувався з Гітлером в його антисемітських настроях і, більш того, за знущання з єврейського народу обіцяв поставити йому пам'ятник у Варшаві", - заявив Путін на розширеному засіданні колегії Міноборони.

Путін також заявив, що саме такі люди, подібні до тих, хто вів переговори з Гітлером, сьогодні зносять пам'ятники воїнам Червоної армії, які, за словами агресора, звільнили країни Європи від нацизму.

"У цьому сенсі, на жаль, мало що змінилося. І ми з вами повинні це мати на увазі, в тому числі і при розбулові наших Збройних сил", - заявив Путін.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У МЗС Польщі у відповідь заявили, що слова представників російської влади про причини Другої світової війни представляють помилкову картину подій. У Варшаві вважають, що Москва посилається на "пропагандистські послання часів сталінського тоталітаризму". Польська сторона заявляє, що до нападу двох країн на її територію привів пакт Ріббентропа-Молотова, підписаний СРСР і Німеччиною в 1939 році, а також секретний протокол до нього, який "розділив Східну Європу на німецьку і радянську сфери впливу".

Нагадаємо, Путіна помістили в презерватив: у Бразилії створили жорстку карикатуру на агресора

Як повідомляв портал Знай.ua, проект Конституції від Зеленського висміяли фотожабою

Також Знай.ua писав, Зеленський став героєм новорічної обкладинки журналу The Week.