В уряді анонсували повне перемир'я на Донбасі з 1 січня, до цієї дати вже готуються військові.

Про це повідомив міністр оборони Андрій Загороднюк, інформує Telegram-канал Klymenko Time.

"Ми говоримо про повне перемир'я з 1 січня. Тобто, ми зараз готуємося до цього і будемо працювати, щоб все відбулося за планом", - сказав Андрій Загороднюк.

міністр оборони Андрій Загороднюк, фото з відкритих джерел

Загороднюк розповів про підготовку до розведення військ на нових точках. За словами міністра оборони, нові точки розведення сил і засобів на Донбасі вже відомі, сторони обговорили це питання в рамках Тристоронньої контактної групи.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Міністр Загороднюк, хоч і не повідомив конкретні назви населених пунктів, де будуть розведені сили, зазначив, що вони влаштовують українську сторону.

"Повністю підходять, там немає ризиків" - сказав представник уряду.

Скриншот Telegram

Варто сказати, що сьогодні ж, 26 грудня, в Мінобороні підписали контракт на поставку другої партії протитанкових ракетних комплексів Javelin. Хочеться сподіватися, що оптимістичні заяви міністра оборони щодо перемир'я виявляться реальністю, і ці Javelin будуть просто не потрібні.

Однак, з огляду на те, що фейкові "республіки" колишніх домовленостей не дотримувалися, залишається лише чекати і спостерігати, як будуть дотримуватися нові.

Нагадаємо, українські військові прозвітували, скільки разів російські окупанти обстріляли позиції бійців та розповіли, скільки захисників України в результаті цього постраждали.

Як повідомляв портал Знай.ua, відомого російського терориста Миколу Бутрименка випустили з-під варти заради обміну полоненими.

Також Знай.ua писав, Зеленський підписав закон про особливий статус Донбасу: лише одна деталь.