До Верховної Ради України був внесений новий законопроект щодо пенсійної системи. Про нього розповів на своїй сторінці у Facebook член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Олександр Панченко.

Цей законопроект встановлює в країні накопичувальну пенсійну систему. Зокрема, кожен працівник має сплачувати внесок до Пенсійного казначейства в розмірі 1 відсоток, а роботодавець — 2 відсотки. Робітник може сплачувати й більше, але тоді роботодавцю також доведеться збільшити суму внеску. Максимальний розмір внеску — 9 відсотків.

Пенсійним змінам бути !!! Маємо подарунок під ялинку від Галина Третьякова (Tretyakova Galina), Струневич Вадим, Гривко...

Geplaatst door Олександр Панченко op Vrijdag 27 december 2019

Обслуговувати персоніфіковані рахунки у Пенсійному казначействі, яке також створюється згідно із поданим законопроектом, буде Центральний Адміністратор, якого обиратимуть на конкурсній основі. А також підвищаться вимоги до усіх провайдерів послуг, пов’язаних з пенсійним забезпеченням.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадуємо, що нещодавно Кабінет міністрів змінив суми соціальної допомоги для дітей-сиріт та дітей, котрі позбавлені батьківського піклування, а також для дітей з інвалідністю, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях.

Як повідомляв портал "Знай.ua", зарплати і ціни в Україні помістили в карикатуру: актуально про бензин, світло та хліб.

Також "Знай.ua" писав, працювати з останніх сил: в Україні зміниться порядок виходу на пенсію, що треба знати.