Як відомо, вже сьогодні президент України Володимир Зеленський та глава РФ Володимир Путін має провести обмін полоненими. Відтак, цю подію не обійшов відомий політолог Юрій Романенко, який заявив, що від обміну полоненими виграє тільки лідер країни-агресора. Відповідний допис з'явився на телеграм-каналі журналіста.

"Війни ведуться не тільки через те, щоб постійно обмінювати полонених. За такою логікою можна постійно захоплювати полонених і вимагати від України нових поступок. Тому Путін й виграє - йому плювати на полонених, тому що він вирішує стратегічні завдання посилення позицій Росії. Бо розуміє, що вирішуючи ці завдання він вирішить проблему наброду, який зловила Україна. Повертаючи полонених Путін, делегітимізує суть Майдану. Адже виходить, що все було даремно - винні за вбивства не були покарані, злодії гуляють на свободі і живуть розкошуючи, справедливість не затріумфувала. Навпаки, карають тих, хто боровся за справедливість", - написав політолог.

Романенко, скріншот з відео
Романенко, скріншот з відео

Також він додав, що дехто і зовсім не розуміє, що обмін полоненими не вирішує проблеми України, а навпаки створює їх.

"Настільки дурні, що не розуміють цього. Вони думають, що обмін полонених вирішує головну проблему України. Насправді, він створює новий спектр проблем для України з якими вона не впорається. Ми вже настільки все розклали за останні 10 років, що мені вже ліньки кожному ідіоту пояснювати. Тому ідіоти повинні страждати. Страждання ідіотів - це плата за їх наївну, добру, недалеку дурість. Мабуть, Україна - це країна Жевунов з "Чарівника смарагдового міста". Їх може врятувати тільки ураган… Він приносить то варягів, то монголо-татар, то литовців, то поляків, то росіян. А вони жують своє сало, кліпають очками і співають сумний пісні про свою сумну долю. Тільки така доля - ваший вибір. Тому шкодувати вас не потрібно", – підсумував Романенко.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, спікер українського парламенту Дмитро Разумков заявив, що народні депутати України не можуть цілком спокійно обійтися і без виплати компенсації за житло.

Як повідомляв портал Знай.uа, Рада прийняла пропозиції Зеленського: президент підписав Виборчий кодекс.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.