Ще понад пів року тому про 48-річного Андрія Єрмака мало хто чув, а тим паче знав. А вже сьогодні він не тільки друг та помічник президента Володимира Зеленського, а й один з найвпливовіших людей у владі, на якого орієнтується частина нардепів зі "Слуги народу". Наразі ж з'явилася інформація стосовно того, як Єрмак зайняв своє місце у владі, пише theБабель.

Як відзначається, Єрмак, який працював до цього юристом, займався бізнесом і навіть був продюсером для кількох українських фільмів, з Володимиром Зеленським познайомився у 2011—2012 роках на телеканалі Інтер.

"У мене була робоча зустріч на телеканалі Інтер, де також були присутні Володимир Зеленський і Борис Шефір. Після робочих питань розмова перейшла в неформальну площину — ми зрозуміли, що у нас схожий погляд на багато речей… Пізніше Квартал приїхав на гастролі у США. — Я перебував там же. Тоді я познайомився з усією командою Кварталу, Оленою Зеленською, і з цього моменту ми почали дружити", - зізнається сам політик.

Володимир Зеленський, фото: shutterstock
Володимир Зеленський, фото: shutterstock

Чому ж Зеленський призначив Єрмака своїм помічником? Відтак, останній припускає, що сталося це через хорошу дружбу з главою України. Першим публічним проявом Єрмака на новій посаді стала травнева поїздка в Закарпатську область, що постраждала від паводку. Після цього, Єрмак активно почав супроводжувати Зеленського на різноманітні робочі візити, серед яких і зустріч з президентом США Дональдом Тромпом та саміт "Норманської четвірки".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Крім відносин зі США, Єрмак був причетний і до обміну полоненими з Росією. Так, з російської сторони за комунікацію відповідав віце-прем'єр Дмитро Козак, з української — Андрій Єрмак. Про це Зеленський особисто домовився з Володимиром Путіним під час їхньої першої телефонної розмови 7 серпня.

"Так вирішив президент. Так, це було визначено під час телефонного дзвінка 7 серпня", — говорить Єрмак.

Єрмак

Крім зовнішньої політики, як відзначається, Єрмак нарощує вплив у внутрішній. Відтак, він входить у вузьке коло людей, з якими Зеленський радиться, ухвалюючи рішення. Крім нього, у це коло входять помічник Сергій Шефір і голова Офісу президента Андрій Богдан, з яким у нього напружені стосунки.

Один зі співрозмовників, близьких до Офісу президента, охарактеризував відносини Єрмака і Богдана так: "У підпорядкуванні Богдана Єрмак б не працював". Один з високопоставлених політиків, який спостерігав за нарадами, де були присутні Богдан і Єрмак, зізнався, що працювати в такій атмосфері неможливо, адже вони не терплять один одного.

Володимир Зеленський і Андрій Богдан, фото: espreso.tv
Володимир Зеленський і Андрій Богдан, фото: espreso.tv

Нагадаємо, раніше ми писали, що Зеленський і Богдан зустрінуть Новий рік у Карпатах

Як повідомляв портал Знай.ua, Українці розгромили Зеленського через новорічну промову

Також Знай.ua писав, Олена Зеленська зважилася на відверте визнання в новорічну ніч.