Новорічне звернення президента Володимира Зеленського стало об'єктом активного обговорення у мережі. Частина українців відзначила його незвичайний формат у порівнянні зі зверненнями попередніх президентів. Однак, найбільше уваги викликали слова, якими Володимир Зеленський аргументував необхідність єднання українців.

"Це українці, такі як є. Не ідеальні і не святі. Тому що просто люди, живі. Зі своїми недоліками і тарганами, але в нашому паспорті не вказано, правильний чи неправильний українець. Немає строки "патріот", "малорос", "ватнік" чи "бандерівець". Там написано "громадянин України... Хтось переконав нас, що наші відмінності мають значення. А раптом це не так? Уявіть собі, хіба нас мало, що об'єднує?... У нашій історії чимало епізодів, які нас об'єднують, та ми навчилися бути єдиною країною епізодично... Нам треба бути єдиною країною кожного дня, це має стати нашою національною ідеєю", - зазначив Зеленський. Володимир Зеленський

Давайте пам’ятати, що любити Україну – означає любити всіх українців. У якому б куточку нашої країни вони не народилися. З Новим роком, країно!

Geplaatst door Володимир Зеленський op Dinsdag 31 december 2019

У підсумку Зеленський наголосив, що українці уявляють майбутнє країни однаково — як мирної, квітучої країни, що повернула своїх людей та території, "де неважливо, як названа вулиця, бо вона освітлена та заасфальтована", і головне в таких умовах — мати повагу один до одного.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

В результаті новорічне привітання президента у соцмережах отримало різні оцінки від схвалення до засудження. Наприклад, перекладач Сергій Лунін написав, що Зеленський говорить з людьми на рівних, а не ставиться як до маси. А журналістка Катерина Шумило зазначила, що "це було найкраще і найбільш душевне привітання від президента"

Основну ідею президентського послання вважає правильною і редактор "Європейської правди" Сергій Сидоренко:

Володимир Зеленський, скріншот
Володимир Зеленський, скріншот

"Там було чимало правильних речей (хоча окремі слова й мене різанули). Та головне — те, що його основна ідея дуже правильна. Хоч саме це багатьох і зачепило. Але — нам потрібна єдина держава. І її доведеться зшивати", - пише він. Сергій Сидоренко

Голова "Об'єднання Толока" Сергій Яригін пише, що промова йому сподобалася, проте у втілення ідей президента у сучасних умовах він не вірить.

"Я розумію, що Президент намагається змінити модель з націоцентристської на ліберальну. Але в країні, яка воює, навряд чи це вдасться", - зазначає він.

Володимир Зеленський, фото: Сьогодні
Володимир Зеленський, фото: Сьогодні

Однак низка користувачів Facebook піддали критиці виступ Зеленського. Наприклад, журналіст Євгеній Лешан порівняв виступ президента схожим на "фінальну пісню 95 кварталу", за якою стоїть порожнеча. Депутат від "Європейської солідарності" Володимир Ар'єв назвав виступ президента Зеленського лицемірством, що поглиблює суспільний розкол.

"Нищення українського в Україні завжди супроводжувалося "Какая разніца?" Ці слова — постійний супутник російської пропаганди, мета якої вбити в нас здатність впиратися і бажання вирішувати свою долю", - наголошує політик. Володимир Ар'єв

Володимир Вятрович, скріншот: Facebook
Володимир Вятрович, скріншот: Facebook

Депутат від "Європейської солідарності" та ексдиректор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович вважає, що промова фактично легітимізує бачення ситуації в Україні як громадянського конфлікту.

"Загальний його меседж — потрібне примирення українців з різних куточків країни. Виглядає ніби красиво, але це куплет із відомої пісні Путіна про те, що в Україні громадянський конфлікт. Тому для припинення війни треба всього лиш перестати стріляти і дуже захотіти миру", - пише він. Володимир В'ятрович

На думку проєктменеджера Експертного Корпусу Романа Кулика слова президента пролунали як "тотально "ковбасна" плебейська риторика для суспільства без цінностей і самоповаги".

Роман Кулик, скріншот: Facebook
Роман Кулик, скріншот: Facebook

"Картинка гарна, подача креативна, так, але це примітивне і зараз навіть шкідливе послання нації. Повне нівелювання усіх націєцентричних речей та інституцій: від "неважливо якою мовою" до "неважливо яка церква" та "чиїми іменами названі вулиці та пам'ятники", - пише Кулик. Роман Кулик

Володимир Арієв, скріншот: Facebook
Володимир Арієв, скріншот: Facebook

Юрій Луканов, скріншот: Facebook
Юрій Луканов, скріншот: Facebook

Євгеній Лешан, скріншот: Facebook
Євгеній Лешан, скріншот: Facebook

Катерина Шумило, скріншот: Facebook
Катерина Шумило, скріншот: Facebook

Сергій Сидоренко, скріншот: Facebook
Сергій Сидоренко, скріншот: Facebook

Сергій Яригін, скріншот: Facebook
Сергій Яригін, скріншот: Facebook

Нагадаємо, що побажав Зеленський українцям у Новому році: повний текст та відео емоційного звернення президента

Як повідомляв портал "Знай.ua", Порошенко став "президентом" у новорічну ніч, Романенко не стримався: "Бережіть пу*ани"

Також "Знай.ua" писав, що в Україну запустили "кілера" корупції: як новий закон "вилікує" головну хворобу політиків