КНДР не буде продовжувати дотримуватися мораторію на випробування ядерної зброї та балістичних ракет. Про це заявив глава країни Кім Чен Ин.

Про це він заявив у вівторок, 1 січня, 2020 року у промові на завершення зустрічі Центрального комітету Корейської робітничої партії – правлячої політичної сили КНДР, тези з якої опублікувала північнокорейська державна інформагенція.

"Для нас немає сенсу і далі в односторонньому порядку виконувати це зобов'язання", - заявив Кім Чен Ин.

Кім Чен Ин
Кім Чен Ин

Кім Чен Ин кількаразово наголосив, що вважає винуватцем свого рішення Сполучені штати, які, за його словами, продовжують посилювати Південну Корею та постачати туди новітнє військове обладнання.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Зазначимо, що у 2018 році Кім Чен Ин оголосив, що його країні більше немає сенсу проводити випробування ядерної зброї й міжконтинентальних балістичних ракет. У свою чергу, президент США Дональд Трамп неодноразово заявляв, що такий мораторій — велике досягнення американської дипломатії.

Дональд Трамп, Fortune
Дональд Трамп, Fortune

На такий крок північнокорейська сторона пішла на тлі початку переговорного процесу з США про денуклеаризацію Корейського півострова. Однак в останні місяці переговорний процес стоїть на місці.

Нагадаємо, справа Шеремета отримала несподіваний поворот, Riffmaster розкрив свою правду: "Застосовуєте методички ФСБ?".

Як повідомляв Знай.uа найкращий друг Трампа передумав їхати до Зеленського "на килим": деталі.

Також Знай.uа писав, Кім Чен Ин показав Трампу потужну ядерну кнопку, пахне війною: "Це наступ".