Цими днями народний обранець від партії "Європейської солідарності" Микола Княжицький доторкнувся теми антисемітизму, нагадавши українцям про тисячі євреїв, які виходили зустрічати нацистів хлібом і сіллю. Відповідний допис він опублікував на власній Facebook-сторінці.

За його словами, наразі президент РФ Володимир Путін активно розпалюю антисемітизм. Так, він нещодавно звинуватив у ворожому ставленні до євреїв весь польський народ.

Микола Княжицький

"Якщо вже хтось і розпалює антисемітизм і міжнаціональну ворожнечу, то це Володимир Путін, який от щойно звинуватив в антисемітизмі увесь польський народ. І ми тут маємо солідаризуватися з заявами польських урядовців про засудження таких наклепницьких російських оцінок", – написав він.

Також він нагадав, як саме беззахисні євреї виходили на вулиці з сіллю та хлібом, зустрічаючи німецьких солдатів.

Популярні новини зараз
Економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою "Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024 Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це"
Показати ще

"В міжвоєнний період і під час Другої світової війни поневолені народи часто помилково і трагічно для себе бачили в німцях порятунок від сталінізму, або британського колоніалізму. Що говорити, якщо навіть в українських містах тисячі євреїв виходили наївно зустрічати нацистів хлібом і сіллю, пам'ятаючи про європейських традиціях Німеччини. Більшість з них стали жертвами Голокосту", - зауважив Княжицький.

Микола Княжицький

Окрім цього, як він підсумував, поляки є "дружнім народом", а також потрібно пам'ятати, що антисемітизм – це зло.

"Наша політика привела до того, що рівень антисемітизму в Україні значно нижче, ніж в тій же Польщі, а поляків українці вважають найбільшими приятелями і всіх народів. Але, на жаль, світова політика, Росія часто впливають на дії наших партнерів. Ми повинні пам'ятати та не давати себе спровокувати, мати мудрість і терпіння. Ми повинні пам'ятати, що антисемітизм - зло, звинувачувати поляків у створенні таборів смерті неприпустимо, що і українці, і поляки і євреї - жертви Сталіна і Гітлера у Другій світовій. Ми разом повинні не сперечатися, а спільно протистояти їхнім нащадкам", - підсумував Княжицький.

Скріншот допису

Нагадуємо, що разом із Оленою Зеленською перевірки шкіл у Черкаській області також здійснювала міністр освіти та науки Ганна Новосад.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Путіна зробили "реверанс" Зеленському: мир на Донбасі, формула Штайнмайєра та інші "обіцянки" Лаврова.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.