Посольство Польщі в Україні відреагувало на скандальну заяву речниці Міністерства закордонних справ Катерини Зеленко, яка раніше говорила, що "кожен народ сам може вибирати, яких героїв потрібно вшановувати".

Зауважимо, що саме так Зеленко відповіла на лист послів Польщі та Ізраїлю щодо вшанування в Україні низки діячів, серед яких лідери ОУН Андрій Мельник та Степан Бандера.

Наразі ж в посольстві Польщі розкритикували слова речниці МЗС.

"Важко повірити, що такі слова могли прозвучати з вуст українського дипломата. Однак, якби її слова були правдивими, це означало б, що українська дипломатія до національних героїв зараховує ідеологів українського інтегрального націоналізму, жертвами якого стали десятки тисяч поляків, євреїв і тисячі представників інших народів", - заявили в посольстві Польщі.

Посольство Польщі в Україні
Посольство Польщі в Україні

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Також в посольстві додали, чому не вважають героїзацію представників українського націоналізму питанням "внутрішніх справ України"

"Якщо пані Зеленко вважає, що культ Бандери чи Мельника - це внутрішня справа України, то на якій підставі Київ звертається (на наш погляд, звертається справедливо) з ініціативою, щоб Росія визнала Голодомор геноцидом та виступає проти московської теорії "русского міра"? Чому Україна може висловлюватися, наприклад, про відновлення пам’ятників УПА в Польщі, а Польща має не висловлюватися про польські жертви УПА, які спочивають у безіменних ямах смерті на території України?" - йдеться у заяві.

Нагадаємо, Трамп визнав, що Путін "єдиний, хто може знищити США": гучну заяву, яка сколихнула світ.

Як повідомляв Знай.uа браузер Chrome обікрав користувача: 16 тисяч - як не бувало.

Знай.uа писав, Зеленський "вибив" Путіна з "руського міра", люди так хотіли це почути: "Нічого хорошого чекати не варто".