7 січня 2020 року Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Державним секретарем США Майком Помпео. Про це повідомили в Офісі Президента.

Зеленський та Помпео обговорили загострення ситуації на Близькому Сході після атак на коаліційні сили в Іраку та нападу на американське посольство в Багдаді. Український президент висловив занепокоєння можливим загостренням ситуації в Іраку та регіоні, якщо сили США та коаліції передчасно залишать країну.

Майкл Помпео, фото: Reuters
Майкл Помпео, фото: Reuters

Крім того, Володимир Зеленський поінформував Майка Помпео про результати домовленостей, досягнутих під час Нормандської зустрічі та плани українського уряду щодо відновлення миру на сході України. Помпео відзначив звільнення полонених і привітав укладення контракту на транзит газу в Європу.

Володимир Зеленський також висловив особливу вдячність Президенту США Дональду Трампу та Конгресу за рішення про надання фінансової та матеріальної допомоги сектору безпеки й оборони нашої держави. Також сторони обмінялися привітаннями з нагоди Різдвяних свят і домовилися більш детально обговорити всі питання при зустрічі.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Державним секретарем США Майком Помпео. Детальніше: http://bit.ly/2N2bmDc

Geplaatst door Офіс Президента України op Dinsdag 7 januari 2020

Нагадаємо, Майк Помпео їде "на ялинку" до Зеленського: деталі зустрічі президента і правої руки Трампа

Як повідомляв портал "Знай.ua", найкращий друг Трампа передумав їхати до Зеленського "на килим": деталі

Також "Знай.ua" писав, що Помпео випросив у Зеленського відстрочку та ще дещо: про що була розмова