Вибори на окупованому Донбасі повинні пройти паралельно з місцевими виборами в Україні восени. Про це заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко в інтерв'ю виданню "Bild", передає прес-служба МЗС.

"В ідеалі ці вибори повинні бути проведені паралельно з місцевими виборами в Україні восени. Мені постійно доводиться нагадувати, що це будуть не загальнонаціональні вибори, а місцеві вибори. Тому ніякі незаконні формування на Сході України не можуть взяти в них участь. Тут мова йде про набагато менші адміністративні регіони по обидві сторони фронту і на всій території України", - сказав міністр.

Вадим Пристайко, фото: rbc.ua
Вадим Пристайко, фото: rbc.ua

Пристайко зазначив, що українська сторона – не наївна, і добре знає, хто по інший бік фронту буде висуватися на вибори.

"Але у людей було б, щонайменше, почуття демократичного процесу, який відбувається паралельно на окупованих територіях і на вільних територіях, і це було б ідеальною можливістю для Росії вивести війська з нашого сходу", - пояснив він.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, українці назвали головною політичною подією в світі зустріч лідерів "Нормандської четвірки" у Парижі 9 грудня.

Як повідомляв портал Знай.uа, названо десятку політиків, які зможуть завершити п'ятирічний конфлікт на Донбасі.

Також портал Знай.uа писав, що ЗСУ повідомили про втрати України у грудні: скільки військових загинуло на Донбасі, захищаючи батьківщину.