Курс на радикальну приватизацію всіх державних підприємств, який вибрав Кабмін Олексія Гончарука повторює ті ж граблі по яких вже ходила Україна.

Таку думку висловили політолог Юрій Романенко із керівником Центру антиолігархічної політики Володимиром Ларцевим. У новому відео аналітики детально розібрали цю ситуцію.

"Не можна розглядати питання економіки в цілому і питання приватизації зокрема, поза контекстом суспільних процесів історичної ситуації. Головна біда економістів, які радять Зеленському, розглядають ці процеси окремо", - зазначає керівник Центру антиолігархічної політики.

Романенко зазначив, що нові слуги народу не мислять рамками суспільного інтересу, а бачать якусь одну можливість вихопити щось і передати. Або внаслідок матеріального інтересу, або через ідеологічні вподобання.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

За словами аналітиків, всі процвітаючі країни стали такими тому, що для цього створено нормальні умови - державна і првиатна власність з нормальними стратегіями, механізмами по зміні і регулюванню.

"В Україні зараз не політика, а набір побажань", - зазначив Ларцев.

Юрій Романенко, скріншот із відео
Юрій Романенко, скріншот із відео

"Для транснаціонального бізнесу Україна в 90-х роках не мала бізнес-культури, бо не було відповідних умов. Ми всі обтяжені гирями історичного і релігійного впливу, які створюють для нас коридор з рамками, по якому рухатись далі", - підтримав розмову Романенко.

За словами Романенко, пострадянські люди, які зараз приходять до влади не завжди приймають правильні рішення, бо кожен має свої таргани в голові. Аналітики підсумували, що ми хочемо знову наступити на ті ж граблі.

Нагадаємо, Романенко виніс урок для українців з авіакатастрофи в Ірані: "Безглуздість наших правителів визначає наш сьогоднішній стан".

Як повідомляв Знай.uа Подоляк показав, де оступився Зеленський в Омані: "На цьому погорів Порошенко".

Знай.uа писав, Романенко показав Зеленському наслідки пожеж в Австралії: "Не до Оману...".